הרכבת מערכת שעות

הרכבת מערכת השעות שלכם תקבע כיצד יראה התואר שלכם כולו. אם תשכילו להרכיב מערכת מרוכזת שמשאירה גם מקום לעבודה סדירה, חיי חברה ובעיקר זמן נשימה, תוכלו ליהנות משנת לימודים נוחה ופורייה. מערכת שעות לא מאוזנת יכולה לעכב לכם את התואר, ליצור לחצים לא רצויים שיכבידו עליכם מאוד ובמקרים קיצוניים להביא עליכם קריסה נפשית לקראת סוף השנה האקדמית. מגזין סטודנטים – הרכבת מערכת שעות

שלב ראשון בהרכבת המערכת הוא השגת הידיעון. סמוך לחודש אוגוסט מוציא המוסד האקדמי את הידיעון השנתי ובו פירוט מדויק של רשימת הקורסים בכל חוג. לצד שם הקורס תוכלו למצוא את שם המרצה ומסגרת הימים והשעות בהם ניתן ללמוד הקורס.

טיפ: בעבר נהגו המוסדות האקדמיים למכור את הידיעון במחיר מופקע בחנויות האוניברסיטה. היום אפשר להציץ בידיעון או אפילו להוריד אותו מהאינטרנט באתרי האוניברסיטאות. בכל מקרה, גם אם אין הידיעון מופיע באתר, ניתן לצלם אותו באגודת הסטודנטים של המוסד האקדמי שלכם, הם בדרך כלל מחזיקים ידיעונים כאלה וזה אחד השירותים שהם מציעים חינם.

השלב שני בהרכבת המערכת תלוי בתנאי המחייה המלווים אתכם לאורך התואר. חשוב מאוד להתאים את זמני הלימודים לזמני העבודה, אבל זה גם תלוי איזו עבודה יש לכם. עבודה במשמרות גמישות תאפשר לכם לבחור קורסים שנראים לכם מעניינים מבחינת חומר הלימוד ולהתפשר מעט, אם בכלל, על קורסים אחרים. עבודה במשמרות לא גמישות תכתיב לכם את בחירת הקורסים גם אם הדבר יבוא על חשבון הנושאים המעניינים אתכם. בכל מקרה, קחו בחשבון שלא תוכלו ללמוד רק מה שמעניין אתכם ותאלצו להתפשר ולקחת גם קורסים משעממים אם אתם רוצים לגמור את התואר בשלוש שנים.
אם אין לכם אופציות בחירה כלל ואתם צריכים לרכז את כל הלימודים ביום אחד או ביומיים שניתנו לכם מהעבודה, רצוי להיעזר בתוכנה מיוחדת הנמצאת באתרי האוניברסיטאות שבעזרתה אתם יכולים להקיש את היום והשעות הרצויים לכם ולקבל את רשימת כל הקורסים הקיימים בזמן המבוקש.

טיפ: בהרכבת המערכת הבחינו בין קורסי חובה שזמניהם קבועים לבין קורסי בחירה שזמניהם גמישים. בשנה הראשונה השתדלו לקחת את קורסי החובה, זה יוצר אמנם עומס ומערכת לא גמישה אבל מקל מאוד בהמשך. תחשבו על זה שבשנה השנייה תוכלו לבחור את המערכת על פי רצונכם בלבד ללא כל התחייבויות.

השלב השלישי הוא השלב בו עליכם להגיע ליועץ החוג ולאשר את מערכת השעות שהרכבתם בבית. היועץ הוא אחד המרצים בחוג ולמעט ידע כללי על דרישות החוג מהתלמיד הוא לא יכול להגיד לכם הרבה. למעשה, הוא לא מכיר אתכם ואת אורח חייכם, את היכולת למשמעת עצמית והאחריות הלימודית שלכם, הוא נמצא כאן כדי לחתום על אישור המערכת ולעזור במידה שיש שאלות ממש יוצאות דופן. לכן, אל תסמכו על היועץ שיסדר לכם את המערכת, בואו מוכנים עם מערכת כתובה ובקשו להירשם לקורסים שבחרתם.

טיפ: קחו בחשבון שיש תור ארוך ולחץ במזכירות בימי הייעוץ. הכינו מראש חלופות לקורסים שנסגרו כדי שלא תצטרכו לחזור חזרה לידיעון כדי לבחור קורס אחר ולעמוד שוב בתור הארוך.

המלצות כלליות

ביחרו את קורסי הבחירה גם לפי המרצה ולא רק לפי תחומי העניין. אל תתביישו לשאול את אלו משנה ב" שכבר מכירים חלק מהמרצים ויכולים לומר מי משעמם ומי מלהיב, מי קפדני ומי מאפשר לימודים של סטודנט חופשי. אתם יכולים גם להיעזר בסקר רמת הוראה שמתפרסם מידי שנה באגודת הסטודנטים ובאינטרנט.
דאגו ל"חלונות" בהרכבת המערכת שלכם. זה אולי נראה לכם בזבוז של זמן אבל בהמשך אתם עוד תעריכו כל דקה של חלון בין השיעורים, לצורך מנוחה, אכילה ובעיקר בילוי בספרייה שתהפוך להיות הבית השני שלכם.
והכי חשוב! אתם כאן כדי ליהנות משפע של ידע. בחרו כמה שיותר קורסים שמעניינים אתכם, ואם בחרתם קורס שכבר בשבועיים הראשונים מאכזב, גשו ובטלו אותו במזכירות החוג. יש לכם שבועיים בלבד להחליט עד למועד הביטול, אחרת אתם משלמים כסף יקר.

סגור לתגובות