טיפים לתקופת המבחנים

זמן הבחינה קצר וצריך להספיק לענות על כל השאלות שמקיפות חומר רב. כדי לעשות זאת בצורה היעילה ביותר יש להגיע מרוכזים ונינוחים לבחינה. ריכוז היא מילת המפתח וכדי להשיגו עליכם תחילה להיות רגועים ובטוחים ביכולת שלכם להשיב על כל השאלות.

לפני הבחינה

הגיעו רעננים לאחר שישנתם טוב לילה לפני, אכלתם משהו קל ולא הקשבתם לכל אלו שעומדים ליד דלת הכיתה ומספרים כמה היה קשה ללמוד למבחן הזה. הטיפוסים האלו סתם מכניסים ללחץ וחרדה מיותרת.
דאגו כי ברשותכם כלי כתיבה, שעון ידני (אין כניסה לפלאפונים), מים ומשהו ממותק להמרצת המוח.
אה, לא לשכוח לגשת לשירותים, אמנם אפשר לצאת בזמן הבחינה אבל צריך לחכות בתור וזה סתם מבזבז המון זמן.

בזמן הבחינה

עם קבלת דף הבחינה קראו את השאלות עד הסוף ונסו להעריך כמה זמן דרוש לכל שאלה. אם נתקלתם בשאלה לא מובנת, עומד לרשותכם המרצה כדי להבהיר ולבאר.
אתם יכולים להתחיל לענות על השאלות מהקל לקשה כדי להיכנס לעניינים, אך קחו בחשבון שאם לא תעריכו את הזמן נכון, או במילים אחרות, תתמהמהו בהתחלה עם השאלות הקלות – תתקעו עם השאלות הקשות לקראת סוף הבחינה בזמן שלחץ הזמן עומד מולכם. לכן, לאלו מביניכם שעוד לא שולטים בחלוקת זמן בחינות, כדאי להתחיל דווקא עם השאלות הקשות במטרה "לגמור עם זה" ולצעוד בביטחון לעבר סוף הבחינה בהרגשה שהמכשול כבר מאחורינו.
בזמן כתיבת התשובות השתדלו לכתוב בקצרה ושימו דגש על פתיחה וסיום חזקים.
הכי חשוב! אל תכנסו ללחץ שעלול לשתק אתכם, אם אין לכם מושג מהי התשובה כי לא למדתם או שאתם לא זוכרים את החומר הספציפי, עדיף לא לענות במקום "למרוח" שטויות על הדף. המרצה יעריך אתכם יותר אם תענו היטב על החומר שאתם יודעים ולא תעשו צחוק מעצמכם ותוכיחו כמה אתם לא יודעים.

לאחר הבחינה

אל תמהרו לסיים את הבחינה רק מפני שכולם סיימו ונשארתם לבד עם הסטודנט החלש של הכיתה. בדקו את הזמן, יכול להיות שיש לכם עוד חצי שעה (וזה הרבה זמן) וכל השאר סתם מיהרו לצאת.
חשוב שתקדישו זמן לקריאה מהירה של התשובות בסוף הבחינה.
תוספת זמן ניתנת בדרך כלל עם אישור מראש על בעיות רפואיות, אבל אם אתם רואים שנשארו לכם עוד כמה שורות לסיום הבחינה, בקשו תוספת זמן מהמשגיח. יש מקרים שבקשתכם תתקבל וירשו לכם להמשיך עוד כמה דקות.

סגור לתגובות